Sign in to follow this  
MadJik

MadJik' all plugins (last updated: 2018-04-07)

Recommended Posts

Hello, I'm new to this forum and have read the rules, and I think I'm posting this in the right forum. I've downloaded and enjoyed your plug-ins - especially the frames plug-in. I do seem to notice while I was adding frames to several of my photos that the first many photos I was able to get a beveled edge effect. All of a sudden the the beveled edges are gone even though the frames still work, I kind 'a like the bevel edges too. Don't know if it's a bug or not but have you seen this?

sample2.jpg This is the beveled edge

sample1.jpg This is the unbeveled edge

I have windows vista, using the latest version of paint.net. I am using all the same settings with all photos - after using some color adjustments, I created a new top layer and added the frame effect. No other plug-ins.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello, I'm new to this forum ... the beveled edges are gone ... I am using all the same settings with all photos - (except) after using some color adjustments ...

Welcome to the forum!

The bevel illusion is possible if the primary color and the secondary color are not equals...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you, that totally makes sense. I like both types of frames, but I needed to keep all of them the same for this project. I'll go and correct. I love paint.net by the way, it's been really fun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello. i have a couple of suggestions for your Kaleidoscope your picture plugin.

could you add a couple sliders for selected piece vertical and horizontal movement? like in your Panelling Effect Plugin, so you can move the selected piece by small increments.

i like to make animated kaleidoscopes, and it would be much easier than using 2 plugins.

also i would like to suggest adding another mirror type, that would make the image match in all corners, like the attached image below.

sorry i dont know what you call this mirror type. i made the image with an effect i had in paint shop pro 7, if that helps any.

edit: sorry, guess i cant post animated gifs. you can see the image here tho. its my deviantart icon, a mini blue animated kaleidoscope.

edit: and if you dont want to go to deviantart, my new avatar was made with this plugin. the corners all match, like the mirror i suggested adding to your plugin would do, altho i had to copy the layer and flip it and merge them etc. a new mirror would save a lot of extra steps.

Edited by bluejewel24

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MadJik, I've tried to go to your "Frames" plugin page, but end up at a 404. Is there anywhere else that I can get a reliable and safe download for this?

Thanks, Klickit.

Edited by Klickit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klickit,

Go to the first post of this topic and click the link that says:

"Here is the ZIP Pack of DLLs"

It is a working link.

Copy/paste the Frame.dll to your Effects folder.

===============================================

Many links are still broken after the recent forum move.

Edited by Sarkut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Many thanks, Sarcut. :) And many thanks to Madjik too, for providing a non-geek installation that went like a dream. :):)

I'm testing Paint.Net in the hopes that my technologically challenged sis-in-law will be able to use it easily, but I think I might keep it for myself, too! I'm really impressed with it so far.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since updating to 3.5.5 I have found that the LightRays plug in UI does not display properly and also when I use it I am left with white lines across the image as shown below -

raypluginprob.jpg

And the UI -

lightrayui.jpg

Just wondering if you had any idea why this could be happening. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

The titlebars in your screenshot look larger than normal, so i'm guessing it's because of your appearance settings. Assuming you're using Windows 7, save your current theme (right-click on it and select save) and see if selecting the default theme fixes it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can`t find that anywhere. I`ve looked where you suggested and also the program list on the start menu as well just to make sure. Nowhere to be found.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nowhere special. I`ve found it. Just not looking hard enough. Sorry.

I`ll give it a go and see what happens.

Just to clarify, which one do I use? I have a PdnRepair,

PdnRepair.exe.config

and PdnRepair.pdb.

Edited by Goonfella

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm aware of this problem but I can't find a solution to solve it (yet).

Press Ctrl+F to run again the effect it will fill the gaps...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Major update by EdHarvey. Next: major update by MadJik? Would be a dream come true.

...soon ! How did you guess?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this