Sign in to follow this  
Red ochre

Red ochre plug-in pack V9 (updated 30th July 2014)

Recommended Posts

Goonfella    214

Still the same when I use the default 800x600 canvas but if I use a larger one like 1920x1080 (the recommended resolution on the laptop) the problem almost disappears. It is still there but it`s hardly noticeable. The other options for using noise more than make up for this problem though. So I will still keep the plug in.

I don`t know if it will help but I am using Win7 Home Premium on a Dell XPS16 that has an ATI Mobility Radeon HD4670 graphics card.

Oh and to see if it made any difference I changed the size of the text on the screen from medium to small but the text that you pointed out in the plug in is still the same - just smaller. I think I will leave it small though because now I can see all my Distort plug ins without having to scroll!

Edited by Goonfella
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Red ochre    1,382

Thanks for this testing Goonfella and Delpart - very much appreciated :star: :star:,

I will work on this - since it seems the fastest machine seems to have the worst problems I will experiment with trying to slow it down (not too much!) .

What results do you get by using 'primary to secondary' - with both colors set the same?

Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
delpart    15

Thanks for this testing Goonfella and Delpart - very much appreciated :star: :star:,

I will work on this - since it seems the fastest machine seems to have the worst problems I will experiment with trying to slow it down (not too much!) .

What results do you get by using 'primary to secondary' - with both colors set the same?

Thanks again.

Intel 2.4 gig second gen dual core at 1600 bus speed (800 base dual channel effective rate) to memory for reference point. Bumped into overclock at 3.2 it got worse slightly ... curious.

As to the primary/secondary set the same: significant reduction in pattern occurence. Even trying to push it down in scale ... wait, I forgot to test odd size canvas, ... like 8 to 1 ratio. (post paused) Hrm, inconclusive in some ways. Small square has same problem. But again, the black on black using the primary to secondary seems to be working.

All examples using 144, black primary and secondary full noise color.

Okay at 8 to 1 I can get the results Goon got using primary only (2 examples):

8to1ratio.png

8to1ratio2.png

16 to 1 just because I saved it:

16to1ratio.png

Small square showing the behavior:

100x100or1to1ratiosmall.png

And of course the primary to secondary showing this resolves the issue more or less:

8to1ratio_p2s_black.png

Hope that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Red ochre    1,382

Updated 'Noise choice', hopefully the vertical lines when selecting 'primary color' will be less of a problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dug    84

Just downloaded latest version.I like the way you make your plug-ins,each one with lots of options.Off to play with noisechoice.Thank you so much for all your hard work and for sharing. ;)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Red ochre    1,382

@ dug, thanks for taking the time to say thanks - very impressed by your gallery too.

- It's good to know that people are exploring the drop down lists and settings rather than accepting the default values. ;)

@ krys - hello & welcome - again thanks for saying thanks - very appreciated! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Red ochre    1,382

I've added 'Overblur' and 'recolour choice' to the pack. :smile: .

I'll tidy up the links in the first post when I work out what I'm doing!

9 days later and I've finally worked out how to put the right name on a link!

- It's the little switch icon in the edit window - then edit the html - I'm sure there must be an easier way.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Red ochre    1,382

Updated the pack, adding a new version of Gradients galore and some others - details in first post.

Enjoy! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
skullbonz    355

I would be surprised if he does come back, I saw his post and feel for him,it wasn't right what happened. Hopefully it doesn't get swept under the rug like others have. I really like Red and will miss him if it does.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow, I came here just for the object edge plugin...I thought that I was going crazy because I couldn't find the link.  Thanks so much for letting us know that the link is gone.  Hope everything is okay with Red and fingers crossed that the situation is resolved soon. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ego Eram Reputo    1,683

Hopefully it doesn't get swept under the rug like others have.

Nothing is being "swept under the carpet". We Mods take our job seriously. We have discussed the issue, in depth, and acted.

I really like Red and will miss him if it does.

Red and I conversed via PM and email. We wrote things together. Shared ideas and modified stuff. We helped each other. In short, Red O is a friend on mine too and I am sad that he's gone.

Share this post


Link to post
Share on other sites
johnnysdream    30

Gradients galore is no place to be found on my machine.I tried to install this several times so I can complete the seascape tutorial(I'm sure I can get around it)but it just will not install.Ive installed plenty of these before.Is the plugin no longer available?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lloyd    115

Gradients galore is no place to be found on my machine.I tried to install this several times so I can complete the seascape tutorial(I'm sure I can get around it)but it just will not install.Ive installed plenty of these before.Is the plugin no longer available?

You will find the download link at the bottom of post #1 on page #1 of this thread.  It is working on my machine using paint.net V4.0. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lloyd    115

Thanks Lloyd.Still not working.Oh no.Is it because I havent updated to 4.0?But Im afraid of change.

It's the same pack I do believe, I updated to V4.0 leaving this pack in place and have had no issues with it, I did have 3.5.11 prior to this and the pack was happy running on that version also. You should update and get V4.0. It is a change you will be glad to have made ;)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Red ochre    1,382

It should work for both 3.5.11 & v4 - as far as I am aware.

johnnysdream - is the .dll (named, suprisingly, 'Gradientsgalore') in your Effects folder? - if so, you should find it under Effects/Render from within Pdn. Are you sure you put it in the correct folder?

Life is change. I blame thermodynamics! :roll:

If you have Windows7 sp1 or higher then think about changing to v4.

Thanks for the info Lloyd. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this