Sign in to follow this  
Simon Brown

CustomBrushesMini v2.2

Recommended Posts

I am very new to adding brushes, and I've been looking for some really good custom ones, if possible can anyone tell me how to install these? I'll like some help via msn messenger; so if your willing to help send me a PM here and I'll exchange my email with you.

Thanks so much

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mishi,

Welcome to the PDN Forum

To install the custom brushes mini go to the top post in this thread and download the plugin

Next install the plugin

If you need direction on installing install plugins

That can be found here

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Guys..

I am having a problem with Custom Brushes Mini.

The brushes are not appearing in the custom brushes mini.

Is it .abr files that are recognised by CBM?

I go to effects> tools> CBM

No brushs appear in the right hand panel.

I am pretty new to all this.

Any ideas?

MKhbD.jpg

ycIxJ.jpg

lnqow.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it possible to go over the 600 brush size limit? I need to use a bigger brush size, believe it or not. I'm making a screen sized background image, and 600 simply isn't big enough for the brushes that I'm using (Psionic Storm brushes).

In addition, I'm also suffering from the undo button not working on me after the first time.

Edited by Epicphail

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks so much for this amazing plug in!

It feels like a miracle ~ (actually it is a miracle) I did it!! The brushes are working now I just need to learn how to use them. :lol: Thank you so much for making the CustomMini and helping us all get it installed. Whew...

.

:music::star::music::star:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Um....I just tried using it and PDN give me an error.....

File: C:\Program Files\Paint.NET\Effects\CustomBrushesMini.dll
	Effect Name: CustomBrushesMini.CustomBrushesMiniEffect
	Full error message: PaintDotNet.WorkerThreadException: Worker thread threw an exception ---> System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
at CustomBrushesMini.CustomBrushesMiniEffect.Render(EffectConfigToken parameters, RenderArgs dstArgs, RenderArgs srcArgs, Rectangle[] rois, Int32 startIndex, Int32 length)
at PaintDotNet.Effects.Effect.Render(EffectConfigToken parameters, RenderArgs dstArgs, RenderArgs srcArgs, Rectangle[] rois) in D:\src\pdn\pdn_35x\src\Effects\Effect.cs:line 211
at PaintDotNet.Effects.BackgroundEffectRenderer.ThreadFunction() in D:\src\pdn\pdn_35x\src\PaintDotNet\Effects\BackgroundEffectRenderer.cs:line 165
--- End of inner exception stack trace ---
at PaintDotNet.Effects.BackgroundEffectRenderer.DrainExceptions() in D:\src\pdn\pdn_35x\src\PaintDotNet\Effects\BackgroundEffectRenderer.cs:line 372
at PaintDotNet.Menus.EffectMenuBase.DoEffect(Effect effect, EffectConfigToken token, PdnRegion selectedRegion, PdnRegion regionToRender, Surface originalSurface, Exception& exception) in D:\src\pdn\pdn_35x\src\PaintDotNet\Menus\EffectMenuBase.cs:line 1377

That's the error I get. I have it in the proper folder and I even had the .pdb version in there too. I tried separating them and it still didn't work. I'm running the latest updated version of Vista. I know for a fact this plugin works on my XP desktop, so why isn't it working on my laptop?

Edit: Just tried the good ol' method of deleting and re-adding the files from the original zip. Still not working. All other effects I've downloaded from you and others are working, though. Please help...

Edited by Kirvee

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Simon: AFTER I got the plug-in and put it in its proper folder did I go and start getting brush images to use. I hadn't tested it to see if it worked. It was only after I went in to add some of the brushes I got that I found out it refused to work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aileendarookie,

Don't try to open the plugin files.

The plugin files need to be installed.

There are instructions in the Hidden Content of this post: (Post #847)

Edited by Sarkut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright, the answer to this problem is probably very simple, but how do I make subcategories for my brushes? I read something about putting a "_" in front of the folder, but can't get it to work....Please help...My brushes are far to unorganized for my liking...=(

Share this post


Link to post
Share on other sites

ahh glad to find this thread.

anyways, my situation is just like GoRoovy.

before having v3.5.5, and having the previous one, *i don't remember that one* the brushes appeared fine. but then now, having the latest version and everything intact, the brushes do not appear once i clicked the "ok" button.

it does show a processing kind of popup message, but afterward, the brushes do not appear but in my history window it shows the action being done.

also, i read the posts in here, but i haven't come across this again besides GoRoovy, so i was wondering if anything has been done about this... or no.

or if simply it's just my computer or paint.net or whatever.

thank you in advance and i'm sorry if this was a *wasted* post.

Edited by bananaxdumpling

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Draw With Custom Brush plugin had the Symbols category, I can't see it in the CustomBrushesMini , is it there or no more? I am sorry if this subject been discussed before.

The Webdings were so useful.

Edited by yellowman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this