Jump to content

Paint.net Broken?


Timbo128
 Share

Recommended Posts

Hi-

 

UGH!.... Paint.net updated last week and all was fine, until now... If I go to use the text tool and click on the field where cursor is, it just leaves a little

 

blinking dot. Changing Text size changes nothing. The problem: Can't type text- nothing happens.

 

I've a few plugin's installed, can't remember which packages and really don't want to re-install.

 

Is there a procedure to repair Paint.net, without an uninstall?

 

Any and all help would be greatly appreciated... Thank you!

 

Timbo

Link to comment
Share on other sites

1. Make sure you have no selection active by pressing Ctrl + D to deselect.

2. Try setting the Font Metric to Fixed (96 DPI). This is a new setting - find it in the tool bar beside the font size

 

fontsizemetric.png

 

If you have this set on Points, the font size will scale with the image size. Fixed (96 DPI) was the font sizing system prior to 4.1 (https://www.getpaint.net/roadmap.html).

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Rick Brewster said:

@Pixey, that's probably not necessary :) See @Ego Eram Reputo's reply above

 

Sorry, I was just answering the poster's question about how to Repair paint.net without re-installing.  At least he knows now, if he ever needs it :)

  • Like 1
  • Upvote 1

30b8T8B.gif

How I made Jennifer & Halle in Paint.net

My Gallery | My Deviant Art

"Rescuing one animal may not change the world, but for that animal their world is changed forever!" anon.

 
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Ego Eram Reputo said:

1. Make sure you have no selection active by pressing Ctrl + D to deselect.

2. Try setting the Font Metric to Fixed (96 DPI). This is a new setting - find it in the tool bar beside the font size

 

fontsizemetric.png

 

If you have this set on Points, the font size will scale with the image size. Fixed (96 DPI) was the font sizing system prior to 4.1 (https://www.getpaint.net/roadmap.html).

 

 

Thanks, Ego... I think I've found the issue... it was a particular photo from the internet that I was going to generate

 

a meme from- a .jpg. The issue, whatever it is, was the problem, something in the photo.

 

The Paint.net program works fine with everything else... I went into the program, copied all the plugins I had installed

 

in the 'Effects' file to Desktop, uninstalled Paint.net, installed a fresh install, and pasted the 'Effects' folder into the 

 

fresh install. All seems well now.

 

Thank you!

 

Timbo 

Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, Pixey said:

To Repair:

 

This PC > OS(C:) > Program Files > paint.net > Scroll to PdnRepair.exe

 

Pixey, thank you so much!... I took the long way home, as stated in my last reply to Ego.

 

Now I know!

 

Have a great weekend, and thanks again.

 

Timbo

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...