Sign in to follow this  
Followers 0
tiffanie50

Text not showing up

8 posts in this topic

I can't figure out what I'm missing here . . . When I try to type text onto my image, it's not showing up.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you typing on the topmost layer? Is the alpha value low?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Possible problems:

1. Do you have anything else selected? If so, de-select & try again on a new layer.

2. Is the font size large enough for the image?

3. Is the font colour different to the image?

4. Is the font supported in Paint.Net? Usually it will tell you if it isn't.

Try this & this doesn't help, perhaps someone else will post a response.

Hope it works for you.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the help. I knew it was something stupid, I just couldn't come up with it on my own. I had something else selected that was hiding behind the color window. Thanks again.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

No problem at all.

Never be afraid to ask a stupid question because they are more easily dealt with than stupid mistakes. - author unknown.

Please, feel free to ask for help. We were all new once...I am still learning.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks from me to barbieq25 - I had something in a lower layer selected. For some reason I expected when I created a new layer that the selection would be released. Live and learn.

This thread is, as of 2012-02-16, the top result on Google for "paint.net text not showing". There probably have been many other people that have been helped by this 3 year old post and I am sorry if it is reviving a zombie but this thread is valuable.

Suggestion to those that are receiving use of these suggestions. Take the time to register and then give some love by clicking the green + at the bottom right of the poster that helped you. It is a little token of appreciation.

Edited by damunzy
2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I am pleased that I could be of service to people.

Interesting to note that this thread shows up in a google search.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

....I had something in a lower layer selected. For some reason I expected when I created a new layer that the selection would be released. Live and learn.

Selections persist across layers and layer operations. You would find it difficult if the current selection disappeared every time you changed the active layer boltbait.wink.png

and you're right about the dead thread too!

<closed>

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0