Jump to content

WIA Scanner - hardware "Scan Button" does not work


Recommended Posts

I am owning a WIA compatible scanner. Everything works fine so far - e.g. I am able to aquire images from the scanner.

But now I would like to "register" the Paint.NET application in a way that I am able to press the hardware button on the scanner. Paint.NET should then start automatically.

There is a controlpanel entry called "scanners and cameras". I thought this would be the right place to add Paint.NET as a default application for "scan button" events. But unfortuneatly I am not getting a combo box or something like that to add a new application.

Only "Photoshop Elements" is shown there. I even cannot add the normal paint program or something simular because there is no combox or textfield for entering a different application.

Some suggestions where made by google posters to add a registry entry below HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\StillImage\Registered Applications.

I have used an entry like C:\Program Files\Paint.NET\PaintDotNet.exe %1% %2%. Additionally I have deleted the existing entry for Photoshop Elements. But nothing changed. pressing the scan button always starts "Photoshop Elements" and not paint.net.

So I assume that the HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\StillImage\Registered Applications is simply wrong.

Any suggestions ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...