Jump to content

Issues with recolor after Windows10 upgrade


Recommended Posts

So I recently updated to Windows 10 and I have the latest version of paint.net and now I can't make a lightsaber effect the way I used to with layers and blurs and recolor, like so. When I recolor I get a solid, rigid outline on the glow instead of the nice from the core outward fade that I should be getting. I'm doing everything according to those instructions and getting a different result than I should be.  I don't know if there are any other applications of recolor that are effected in this way, but this is all I use the tool for personally, at least so far.

 

This is what I get post-143083-0-28917100-1443682986_thumb.

 

Instead of what I should be getting, which would look closer to this post-143083-0-23643700-1443683209_thumb.

Edited by seelsa73
Link to post
Share on other sites

Hi @Seelsa and welcome to the forum.  It is certainly curious that you are having this trouble now.  All I can suggest is for you to try this tutorial or this one too and see what happens.

Edited by Pixey

30b8T8B.gif

How I made Jennifer & Halle in Paint.net

My Gallery | My Deviant Art

"Rescuing one animal may not change the world, but for that animal their world is changed forever!" anon.

 
Link to post
Share on other sites

Try altering the Hardness setting in the tool bar. Info: http://www.getpaint.net/doc/latest/RecolorTool.html

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...