Jump to content

Problem installing Paint.Net again


Recommended Posts

Okay, here is what happened, a couple weeks ago, Paint.Net kept crashing, and so I thought maybe reinstalling it would solve the problem, and then I uninstalled the previous copy I had, then downloaded the new one, and proceeded onto installation, everything goes fine for a while, then this happens: 75539294.th.png

The error details are:

See the end of this message for details on invoking

just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************

System.IO.IOException: The file or directory is corrupted and unreadable.

at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)

at System.IO.Directory.InternalGetFileDirectoryNames(String path, String userPathOriginal, String searchPattern, Boolean includeFiles, Boolean includeDirs, SearchOption searchOption)

at System.IO.Directory.GetFiles(String path, String searchPattern, SearchOption searchOption)

at System.IO.Directory.GetFiles(String path, String searchPattern)

at PaintDotNet.SystemLayer.FileSystem..cctor()

************** Loaded Assemblies **************

mscorlib

Assembly Version: 2.0.0.0

Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)

CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll

----------------------------------------

SetupFrontEnd

Assembly Version: 3.36.3158.38067

Win32 Version: 3.36.3158.38067

CodeBase: file:///C:/Users/WarMachine/AppData/Local/Temp/PdnSetup/SetupFrontEnd.exe

----------------------------------------

System.Windows.Forms

Assembly Version: 2.0.0.0

Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)

CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll

----------------------------------------

System

Assembly Version: 2.0.0.0

Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)

CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll

----------------------------------------

System.Drawing

Assembly Version: 2.0.0.0

Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)

CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll

----------------------------------------

PaintDotNet.SystemLayer

Assembly Version: 3.36.3158.38062

Win32 Version: 3.36.3158.38062

CodeBase: file:///C:/Users/WarMachine/AppData/Local/Temp/PdnSetup/PaintDotNet.SystemLayer.DLL

----------------------------------------

PaintDotNet.Base

Assembly Version: 3.36.3158.38062

Win32 Version: 3.36.3158.38062

CodeBase: file:///C:/Users/WarMachine/AppData/Local/Temp/PdnSetup/PaintDotNet.Base.DLL

----------------------------------------

PaintDotNet.Resources

Assembly Version: 3.36.3158.38063

Win32 Version: 3.36.3158.38063

CodeBase: file:///C:/Users/WarMachine/AppData/Local/Temp/PdnSetup/PaintDotNet.Resources.DLL

----------------------------------------

PaintDotNet.Core

Assembly Version: 3.36.3158.38063

Win32 Version: 3.36.3158.38063

CodeBase: file:///C:/Users/WarMachine/AppData/Local/Temp/PdnSetup/PaintDotNet.Core.DLL

----------------------------------------

************** JIT Debugging **************

To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this

application or computer (machine.config) must have the

jitDebugging value set in the system.windows.forms section.

The application must also be compiled with debugging

enabled.

For example:

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception

will be sent to the JIT debugger registered on the computer

rather than be handled by this dialog box.

Can someone help me?

Edit: I think I cleared the correct temp folder.

bjsig-2.png
Link to comment
Share on other sites

Okay, I found the solution! If anyone else has the same problem, I will post the solution I came up with for it may be their problem too. Since it said the directory was corrupt, I tried all the things I could think of for the directory, but what made it work was, I went to my

C:\Users\(USERNAME)\Appdata\Local, and after I went there, I tried deleting the Paint.Net folder that was there, it said I couldn't delete the directory because it was corrupt, so I just renamed it, and now it works like a charm :D I hope someone will find this solution helpful in the future.

bjsig-2.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...