Jump to content

Broken layers move in 4.2.14 from menu


Recommended Posts

It's not clear from your picture what is going on.  It looks like you have selected the white first layer.  If that's the only layer selected, all the options in the tool bar above, will be grayed out.  You need something on your layer in order for them to work.

 

Forgive me if I've misunderstood your question.

30b8T8B.gif

How I made Jennifer & Halle in Paint.net

My Gallery | My Deviant Art

"Rescuing one animal may not change the world, but for that animal their world is changed forever!" anon.

 
Link to post
Share on other sites

Alex's video shows the layers not moving up or down when the menu item is selected. Here's the Layers menu for reference

 

layersmenu.png

Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, Ego Eram Reputo said:

Alex's video shows

 

OMG t1809.gif that was a video - I didn't realize t1810.gif

Anyway, perhaps @AlexDolmatov should try the Repair tool, which is found in the paint.net folder.

30b8T8B.gif

How I made Jennifer & Halle in Paint.net

My Gallery | My Deviant Art

"Rescuing one animal may not change the world, but for that animal their world is changed forever!" anon.

 
Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Pixey said:

Anyway, perhaps @AlexDolmatov should try the Repair tool, which is found in the paint.net folder.

 

Repair tool is only for fixing a broken installation. This is just something that doesn't work :(

The Paint.NET Blog: https://blog.getpaint.net/

Donations are always appreciated! https://www.getpaint.net/donate.html

forumSig_bmwE60.jpg

Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, Rick Brewster said:

Repair tool is only for fixing a broken installation. This is just something that doesn't work

 

Well, I learned something new today.  I thought it fixed anything 😱

  • Like 1

30b8T8B.gif

How I made Jennifer & Halle in Paint.net

My Gallery | My Deviant Art

"Rescuing one animal may not change the world, but for that animal their world is changed forever!" anon.

 
Link to post
Share on other sites

Nope, not anything :) If the app boots up and works, repairing it should have no effect except in some ultra-rare (and only hypothetical so far) scenarios.

The Paint.NET Blog: https://blog.getpaint.net/

Donations are always appreciated! https://www.getpaint.net/donate.html

forumSig_bmwE60.jpg

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Rick Brewster said:

Only seems to be broken when there's only 2 layers 🤔

 

Yep. This repros for me. Layer visibility doesn't seem to affect the bug either.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...