Stickybit

Problem with colors in .png and .gif

Recommended Posts

Hi everyone


Suddenly got a strange color problem with displaying some simple .png's (all colordepts), and the problem also occurs when using .gif format. One of the troublesome images has been attached, as well as a screenshot displaying the error in Opera, Edge and Firefox - while displaying the image with Internet Explorer (and Windows Explorer) works just fine.

What could be problem here?

Regards Stickybit

PS: Thunderbird renders the image with wrong colors as well.

Rating18.png

PNG_Error.png

Edited by Stickybit
I wrote som nonsense. :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm afraid that this build got the same problem. Attached is a screenshot in .jpeg format, for better visualizing the issue. 🙂

PNG_Error-4.213.7497.39107.jpg

TEST_Rating18.png

Edited by Stickybit
Added the TEST_Rating18.png file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

At first I saved the .jpg image with a quality of 100% - but in order to attach the image to the forum message, i needed to re-save the image with 92% - as I needed to get below 256KB.
 

Funny thing is that I only see the error in browsers (and the Thunderbird email client), that probably rely on the same .png library. Just tested Google Chrome - and the same error appears. One could get the idea, that it's actually just one single .png library, that's having trouble with the colours of the files.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.