Recommended Posts

So I was installing some plugins, I got the BoltBait pack, and that worked fine I got the pyrochild plugins, and had a few issues, but solved them. Then, I installed Simon B's plugin pack, I put them in the effects folder, and they didn't show up. So I ran the plugin problems detector, and here's what came up. I don't know what to do.

1.PNG

thing 1.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to the forum @S4M31 :)

 

1.  Are you using the store version of Paint.net or the Classic version? 

2.  Which version of Paint.net are you using?

 

With Simon's Plugin pack, in particular the AnimGIF goes into the File Types Folder and not the effects.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, S4M31 said:

So I ran the plugin problems detector,

 

Is this detector from Paint.net? 

 

If not please go to the Cog wheel, top right hand side of the PDN canvas, and click on Plugins and see what comes up.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@S4M31, please use the 'Plugin Errors' that is built into Paint.NET. It looks like this:

 

SettingsPluginErrors.png

 

https://www.getpaint.net/doc/latest/SettingsDialog.html#7

 

 

 

58 minutes ago, BoltBait said:

What is this?

 

The 'Detect plugin problems' is a very old utility from Simon Brown. He made in back in the days of Paint.NET v3.x.

It doesn't work properly anymore, and gives nothing but false positives.

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, toe_head2001 said:

The 'Detect plugin problems' is a very old utility from Simon Brown. He made in back in the days of Paint.NET v3.x.

It doesn't work properly anymore, and gives nothing but false positives.

Oh, whoops. It said on the installation guide site to run that program if the plugins aren't working. Nothing comes up in the plugins error section of paint.net. But, I still don't see the plugins that I installed.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, S4M31 said:

It said on the installation guide site to run that program

 

Where did you download the Plugins from?  If not directly from this PDN forum, then this may be why they are not working properly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
57 minutes ago, Pixey said:

Where did you download the Plugins from?  If not directly from this PDN forum, then this may be why they are not working properly.

 

I assume that the OP downloaded them from Simon's website, https://www.isimonbrown.co.uk/plugin-pack/.

The plugin pack download page suggests that users to try the 'Detect plugin problems' utility if the plugins do not work.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, null54 said:

The plugin pack download page suggests that users to try the 'Detect plugin problems' utility if the plugins do not work.

 

Thank you for pointing this out @null54  :)  it might be a good idea to warn people in @Simon Brown's thread to avoid using that particular utility.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, S4M31 said:

But, I still don't see the plugins that I installed.

 

Do you mean when you look for them whilst Paint.net is open? 

 

Or, you can't see them in the Paint.net folder, which is found via:

 

This PC > OS (C:) > Program Files > paint.net > Effects

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, S4M31 said:

The files are in the effects folder, just not showing up in paint.net.

 

You do know that the effects are found in the sub-menus?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, S4M31 said:

@PixeyYes, I know that the effects are in the sub-menus, and I see all the plugins that I installed, except the Simon B plugins.

 

 

Okay - great.  Can you see, in your Effects  Flder the SBCommon.dll ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: Thanks so much for the help! I found that some of the files that should be included are missing, so I reinstalled for the third time, deleted all of the old Simon B's effects, and then put in the new ones. Now they work I guess!? It's funny, because I already did this twice and they still didn't work, but 3rd time's a charm I guess.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.