Jump to content

Recommended Posts

Hi

i think i have found a Bug.

Paint Version: 4.2.10

 

  1. Open two Pics
  2. Add a text with the text tool in pic 1
  3. switch to pic 2
  4. add in pic 2, text with the text tool too.
  5. Change the format of the text in pic 2
  6. In pic 1 the text fomat changes too. --> That isn't right.

 

I have create a video. unfortunatly you can't see the mouse.

 

Bug Video

 

best regards

CK1

Link to post
Share on other sites

Hello @CK1 and Welcome to the forum :)

 

You have to put the text on a new layer.  Do not try to overwrite the text on the white background layer.  Always use a new, transparent layer.  Then when you are happy with the result you can flatten.

30b8T8B.gif

How I made Jennifer & Halle in Paint.net

My Gallery | My Deviant Art

"Rescuing one animal may not change the world, but for that animal their world is changed forever!" anon.

 
Link to post
Share on other sites

I followed @CK1's steps and can see why he thinks it's a bug.  I didn't realize that he had two windows open.  Surely the text in black on the left side, shouldn't change to red?

 

 

 

30b8T8B.gif

How I made Jennifer & Halle in Paint.net

My Gallery | My Deviant Art

"Rescuing one animal may not change the world, but for that animal their world is changed forever!" anon.

 
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
On 4/20/2020 at 7:23 PM, Pixey said:

I followed @CK1's steps and can see why he thinks it's a bug.  I didn't realize that he had two windows open.  Surely the text in black on the left side, shouldn't change to red?

 

 

 

Thank you for this video Pixey. I dont know why you cant see the mouse pointer in my video.

The video of pixey describes exactly the problem and i think it is a bug.

 

 

On 4/20/2020 at 5:08 PM, Red ochre said:

Did you click 'finish' after image 1? (I couldn't see your video).

No

Link to post
Share on other sites
On 4/20/2020 at 4:37 PM, Eli said:

I do not know if that is a bug, I think it has always been like that. The shapes too, the line tool and the paint tool also behave in the same manner.

" I think it has always been like that"  --> That doesn't mean it's not a bug.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...