Jump to content

Blue Screen Crash in Windows 10


Recommended Posts

Twice now, I reset it with the procedure in the above video and the next morning I come back turn it on and it is the same thing. It looks like when I restore the image, it then forces an update overnight again and it is the update that is causing the failure.... this really sucks because I have used paint.net since it was first released and I used at least several hours a day at work. Now I am stalled and they want me to use PhotoShop or Corel....... neither of which I know anything about. Anybody got a better more permanent fix, like maybe Microsoft who seems to be causing this problem?

Link to post
Share on other sites

You did not answer the question so you make it difficult to help you.

I am mentally building a troubleshoot flow for your problem
You are responding basically with 'I keep doing the same thing over, but am expecting a different result'!
So let's try this:


Update to Windows 10 v1903 found here:
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
The current Windows 10 update is v1909 build 18363.449 but you need to have v1903 installed to receive it.

Edited by HyReZ


 

Link to post
Share on other sites

Thank you for the help and sorry for the confusion. I will consult with IT and see if they have finished vetting 1909.  Currently running Windows 10 Pro v. 1903 b. 18362.418. 

Basically, yes I got the same blue screen with the same error. Found out when I ran BlueScreenView.ex. that the actual file causing the fault is cldflt.sys which is the Cloud Files Mini Filter Driver. That is why the first time when I disconnected One Drive, the problem stopped. When it came back the next day, One Drive was still disconnected but I got the same Blue Screen with Identical info. That is when I ran the process described in the video above (which now seems to be unavailable). That is when IT installed some of their "mystery tracking software" and it reinstalled the updates overnight and the problem returned even though One Drive was still disconnected. Ran the video process one more time (takes about 3.5 hours each time) and again the problem went away. Now I wait until tomorrow to see if the problem reappears. If it does I will try to get IT to install the 1909 upgrade and see if that helps. 

And just for clarity's sake, this is the first and only problem I have ever had with Paint.net since it was first released. I am very pleased with it and appreciate all the effort the team puts into keeping it up to date in style and technology. Thanks team.

 

PS. I use paint.net at home on a desktop with Windows 10 Home and a a laptop with Windows 10 Pro and I do not experience this problem on either home computer.

Edited by lisbri01
Link to post
Share on other sites

I just checked my system for the cldflt.sys Cloud Files Mini Filter Driver and it appears that it is locate if 4 places on my system.
Some info online states the when cldflt.sys file is located out of the 
C:\Windows\System32\drivers folder, it could be a disguised

piece of malware. It also states that 'Cldflt.sys is a Windows core system file. It is a Microsoft signed file.'

Your IT personnel should be made aware of this.

I will be examining my system for why there are these 
duplications.
I will also be looking to if the duplications are also signed by Microsoft even though I have not experienced your problem.

 

BTW
Disabled apps my have portions of its structure active. Especially if it contains Trojan malware.

Also it would not hurt to run CHKDSK and then sfc /scannow from the Administrative Command Prompt

Edited by HyReZ


 

Link to post
Share on other sites

this is the first and only problem I have ever had with Paint.net

 

Although just to be clear, this isn't a bug in Paint.NET at all :) You'll have the same issue with other apps; I think it has to do with the folder that is displayed first when showing the standard "Open" or "Save As" dialogs.

The Paint.NET Blog: https://blog.getpaint.net/

Donations are always appreciated! https://www.getpaint.net/donate.html

forumSig_bmwE60.jpg

Link to post
Share on other sites

HyRez: Thank you for that information. It is greatly appreciated. I have forwarded this threat to my IT team for their consideration. We hope to be able to update to v1909 over the weekend.

 

In the mean time, I just ran a search of my system and found 9 instances of cldflt.sys. Ran restorehealth and scannnow and that reduced it to 6 which appears to have again temporarily fixed the problem. I am noting the 3 different file locations for IT.

 

Thanks again everyone for your help, I hope you all have a great weekend. Keep cool if you are in the south (like me) or dress warm if you are in the north as they are predicting record lows for pretty much everything north of the Mason/Dixon line.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...