Sign in to follow this  
em504346

Windows 10; Paint.net 4.1.5; Installation Error SOLVED

Recommended Posts

During installation the following error appeared

image.png.e70b026f3f3200e1c0ce7d764d2a39e4.png

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I checked my Windows Version and it's 1803

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I followed the suggestion of windows update mentioned here: https://forums.getpaint.net/topic/113441-cant-install-paintnet-on-a-new-win-10-machine/

I checked Windows Update and everything is updated.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Checked the rest of the requirements needed

 

image.png.c9ab2d0530eabec928d680a63b317e95.png

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I checked to see if I had a Nvidia GPU since it was mentioned in this question.

https://forums.getpaint.net/topic/113568-cannot-install-paintnet-415/

Look at attachment

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Followed steps #4-#9 of the following posting

https://forums.getpaint.net/topic/110411-common-install-uninstall-crash-problems-and-solutions/

 

I then Followed the link of #9 and went to “Windows Defender Security Center” but my “Controlled folder access”

was already turned off. So turned it on and then off again. Installation failed with same error.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Looked into repair issues as mentioned in this

https://support.microsoft.com/en-us/help/17588/fix-problems-that-block-programs-from-being-installed-or-removed

Trouble shooting could find no issue

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do I need a service pack to install Paint?

image.png.abc2e547f89cedaf7b84e6258a129369.png

 

I have tried searching through this forum but I cannot see anything that can help me.  

Maybe I missed something.  Please let me know.  

Thanks

image.png

image.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is the other thing I did before and did not add it to the list since technically it is not a paint.net error:

 

image.png.d9e4b4c0e0c1cbb464b839b1fbb04560.png

 

I did it as Admin as seen be the file path.  I stopped all running apps etc... and UiAnimation was the only thing running

I do not understand about the keys are open etc...

Share this post


Link to post
Share on other sites

The registration for the UIAnimation system library seems to be broken. I have no idea how to fix that, but running sfc might help?

 

I'd be surprised if you're not seeing a lot of other broken stuff outside of Paint.NET

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope not seeing anything else broken outside of Paint.net.

 

So before I spend hours searching how to correct UIAnimation system library are there any other suggestions?  Or am I left with hoping once I get the error corrected I run the link and it fixes my original problem with Paint.net?

 

Thanks for the help

Share this post


Link to post
Share on other sites

In case anyone had the same issue as me I followed this link

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-performance/not-all-data-was-successfully-written-to-the/2eafab48-18b3-444b-a330-3d20c26786c9

 

After my upgraded - my version went from 1803 to 1809

I then regularly installed the Paint.net version specified in my original post.

It installed and works just fine now.

Hope this helps you too

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do not understand what that link provided indicates about the cause of the problem. The subject matter seems to be about a corrupt exported registry backup. If that is confusing me I'm sure it will confuse others here finding this thread having a similar problem in the future. So perhaps a little clearer information about what was done to fix it would be useful. 

 

Are you just saying you just updated Windows10 with the latest monthly MS updates and that fixed it?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It was a non paint.net error so it does not belong here.  I thought I would give people a jumping off point.  If it is deemed not helpful then the moderators can remove it or this whole thread.  But, once you read everything on this page and everything in the Microsoft link it is an elementary solution.  I have limited time so I'm not trying to figure out the cause of the problem.  Once it solved my issue I moved forward with my projects.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this