dthayer

Having trouble downloading/installing the paid version of paint.net

Recommended Posts

Hello,

 

Although I have been using paint.net for years (and love it!), I am new to this forum.

 

When I went through the process of upgrading to the newest version this morning, I saw a mention of the Windows Store paid version. Wanting to support the developers (and liking the idea of the auto-update), I decided to purchase it.

 

The purchase procedure seemed to go fine (and my card was charged). The Microsoft order number is 2791353861.

 

Unfortunately, I can't seem to get the Windows 10 version. I'm not sure if this is a paint.net issue or a Microsoft one. I have searched this forum, Microsoft's, and done general Google searches and can't seem to find any mention of my problem.

 

When I look at my Microsoft Store account for paint.net it shows that I do own it:

image.png.fd6b150baea5e88837469ac7d7be1b48.png

 

But when I click on the Install/Open button it seems to think I don't own it:

 

image.thumb.png.6cdc193ae93e73fd6cf616e114398c19.png

 

And it's not in the "My Library" list when I look within MS Store. When I select the "Install on my devices" pop-up (from the "..." button) I get this:

image.png.df74153d3d60984cfbe152283b96e933.png

 

I signed out and signed back in to MS and still got the same result. When I check the device (my PC) in my MS account, I get this:

image.png.600d98b3875202bcbc5bd6c7a8d2ef6f.png

 

I am on the 4.1.5 version of paint.net. I have checked Windows Update and I have all the latest versions of everything.

 

Anybody have any ideas?

 

Thanks in advance for any help!

 

dirk

 

(If anyone wants/needs more detail just let me know -- I was battling the max post size and had to take out some screen shots. On edit: turns out I had some screen shots -- the ones below -- that I didn't know were there but I can't seem to edit them out to gain room.)

image.png

image.png

Edited by dthayer
Remove unintended screen shots.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had a similar issue. The solution (for me) was that my profile on the Store wasn't the same one I used to purchase PDN.  I (finally) figured this out when it told me I didn't have any devices attached to my profile.

 

I can't remember the exact steps I used to log in with the correct account. I probably logged out and back in again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now