Jump to content

Crazy Lag With New Paint.net Update


tysmvm
 Share

Recommended Posts

Paint.net has never lagged me because I normally only use pretty low resolution images but as soon as I installed the new version of paint.net I TONS of lag even when only on a 16x16 canvas with 1 layer! I am extremely confused as to why this is 

Link to comment
Share on other sites

Sounds like there is something broken with your installation.

 

In the first instance, try running pdnrepair.exe (you'll find it in you pdn folder). Please report back if you're still having issues.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I get a 4-5 second delay when rendering an adjustment or effect with a complex selection on a big canvas (in my case, 1693 x 2346). It seems like an issue introduced in the most recent version of paint.net because it didn't occur before (used to be a half-second), and the preview for the same effect runs in realtime without lag.

 

Not sure if there's a good remedy for it, or if it's a sacrifice we make to support JSON selections.

Edited by Joshua Lamusga
Link to comment
Share on other sites

I too am having intermittent problems/lags with opening that latest update, as well as using the Rectangle Select which sometimes takes 2 - 3 tries.  Of course, when I try to capture this it works perfectly ?

30b8T8B.gif

How I made Jennifer & Halle in Paint.net

My Gallery | My Deviant Art

"Rescuing one animal may not change the world, but for that animal their world is changed forever!" anon.

 
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Joshua Lamusga said:

I get a 4-5 second delay when rendering an adjustment or effect with a complex selection on a big canvas (in my case, 1693 x 2346). It seems like an issue introduced in the most recent version of paint.net because it didn't occur before (used to be a half-second), and the preview for the same effect runs in realtime without lag.

 

Not sure if there's a good remedy for it, or if it's a sacrifice we make to support JSON selections.

 

Would you be able to send me a performance trace? 

 

The Paint.NET Blog: https://blog.getpaint.net/

Donations are always appreciated! https://www.getpaint.net/donate.html

forumSig_bmwE60.jpg

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, Ego Eram Reputo said:

Sounds like there is something broken with your installation.

 

In the first instance, try running pdnrepair.exe (you'll find it in you pdn folder). Please report back if you're still having issues.

When I try to open pdnrepair.exe it says Error 0x4005008

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...