Jump to content

Effect and Adjusment buttons not working.


ta2
 Share

Recommended Posts

Ever since I updated to 4.0.10, the "Adjustments" and "Effects" buttons don't work.. Everything else on that toolbar (File, Edit, View, Image, and Layers) works fine. Now, I've tried reinstalling multiple times and I'm still getting this issue, I think it might have something to do with my plugins. Sorry if this whole thing sounds vague, but there's really nothing much to it, I click one of the buttons, and nothing happens.. Thank you in advance!

Link to comment
Share on other sites

Do you mean the menu doesn't open? Wow. Never seen that one before.

Try running pdnrepair.exe. You'll find it in your pdn installation folder.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

I ran PdnRepair.exe, and restarted my PC... Still not working.

 

I took some images so you can see clearly.
This is what it looks like after I click File:

e1c80c8ed23d4da9baef5b1182388fa0.png

 

And after I click Edit:

10f4e1b85f854110b589abb293746a56.png

 

View:

55a3a066348d43978f3042e3ba89e8de.png

 

Image:

a79c97b96d6949f1a6c9afac38f5b0c1.png

 

Layers:

a97498d44c50415ebbefdc61ecb52edc.png

 

And this is what happens after I click Adjustments:

b681bf3c452941f5b0c4c013decbd647.png

Nothing.

 

Same with Effects:

dcec8b16eae14084a562fe35b086d2cd.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Got anything in Settings -> Plugin Errors?

Well, I found out I had 25 plugins that were causing errors. I deleted all of them, and opened PDN. I looked in settings again, and no more plugin errors...But that didn't fix it..

I have many plugins that I acquired years ago. I don't even use most of them anymore due to them not working or me just not needing them. I dont think it'd be hard to list the few that I actually use, delete ALL my PDN files, and then reinstall the program and my plugins. Do you think this would help? Or would it be no different from the regular PDN reinstallation that I've tried before? Thank you both for your time.

Link to comment
Share on other sites

Wow, that worked, toe_head! Thank you for helping me figure out the problem.. Now that I know what it is, how should I fix it? Would my original plan work? I feel like now that I know its the folder, I could just delete all my plugins, save the ones I use frequently. Thanks again.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Please check if this happens to someone else:

1. Open PDN.
2. Go to Settings (Gear icon) and untick Translucent windows then Close.
3. Try to open Effects or Adjustments menu.
     Nothing happens.
4. Go to Settings and tick Translucent windows then Close.
5. Try to open Effects or Adjustments menu.
    Now it is working.

     Windows10 (x64).

Edited by xod
Link to comment
Share on other sites

BB I understood what you said, but I don't think Diagnostics data are any significance.

Spoiler

Application    paint.net 4.0.10 (Final 4.10.6033.29846)
Build Date    vineri, 8 iulie 2016
    
Hardware accelerated rendering (GPU)    True
Animations    True
DPI    120.00 (1.25x scale)
Language    en-US
    
OS    Windows 10 (10.0.10586.0)
.NET Runtime    4.0.30319.42000
Physical Memory    4,034 MB
    
CPU    Intel(R) Core(TM) i5-4460  CPU @ 3.20GHz
    Architecture    x64 (64-bit)
    Process Mode    64-bit
    Speed    ~3193 MHz
    Cores / Threads    4 / 4
    Features    DEP, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4_1, SSE4_2, XSAVE
    
Video Card    NVIDIA GeForce GT 740
    Dedicated Video RAM    1,990 MB
    Dedicated System RAM    0 MB
    Shared System RAM    2,017 MB
    Vendor ID    0x10DE
    Device ID    0x0FC8
    Subsystem ID    0x84EA1043
    Revision    161
    LUID    0x000058AF
    Flags    None
    Outputs    1
    
Video Card    Microsoft Basic Render Driver
    Dedicated Video RAM    0 MB
    Dedicated System RAM    0 MB
    Shared System RAM    2,017 MB
    Vendor ID    0x1414
    Device ID    0x008C
    Subsystem ID    0x00000000
    Revision    0
    LUID    0x00006102
    Flags    Software
    Outputs    0

 

Edited by xod
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, xod said:

BB I understood what you said, but I don't think Diagnostics data are any significance.

 

It could actually be very important.  The info I was after was your video card info.  Rick might be able to correlate multiple similar bug reports and adjust his code based on a similar video card. 

  • Upvote 1

Click to play:
j.pngs.pngd.pnga.pngp.png
Download: BoltBait's Plugin Pack | CodeLab | and how about a Computer Dominos Game

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 14/08/2016 at 7:59 PM, xod said:

Please check if this happens to someone else:

1. Open PDN.
2. Go to Settings (Gear icon) and untick Translucent windows then Close.
3. Try to open Effects or Adjustments menu.
     Nothing happens.
4. Go to Settings and tick Translucent windows then Close.
5. Try to open Effects or Adjustments menu.
    Now it is working.

     Windows10 (x64).

 

This happens to me too. When it is ticked, this somehow affects both adjustments and effects menu. I had never noticed this problem until it bothers me in a particular context.

 

Diag :

Spoiler
Quote


Application	paint.net 4.0.10 (Final 4.10.6033.29846)
Build Date	vendredi 8 juillet 2016
	
Hardware accelerated rendering (GPU)	True
Animations	True
DPI	96,00 (1,00x scale)
Language	en-US
	
OS	Windows 7 Service Pack 1 (6.1.7601.65536)
.NET Runtime	4.0.30319.42000
Physical Memory	16 332 MB
	
CPU	Intel(R) Core(TM) i7-6700K CPU @ 4.00GHz
    Architecture	x64 (64-bit)
    Process Mode	64-bit
    Speed	~4008 MHz
    Cores / Threads	4 / 8
    Features	DEP, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4_1, SSE4_2, XSAVE
	
Video Card	ATI Radeon HD 4800 Series
    Dedicated Video RAM	1 005 MB
    Dedicated System RAM	0 MB
    Shared System RAM	7 910 MB
    Vendor ID	0x1002
    Device ID	0x9440
    Subsystem ID	0x031A1043
    Revision	0
    LUID	0x0000C598
    Flags	None
    Outputs	1

 

Edited by Ilko
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...