Jump to content


Photo

CustomBrushesMini v2.1


  • Please log in to reply
228 replies to this topic

#1 Simon Brown

Simon Brown
  • Members
  • 10,240 posts
  • Reputation:25

Posted 18 May 2009 - 07:49 PM

Secure Download

If you get a warning, try the unencrypted download.

Get brushes


4ewnL.png

How to use: tutorial
  • 0
Posted Image

#2 Goonfella

Goonfella

    2013 Sports Guru Award Winner

  • Members
  • 2,267 posts
  • LocationThe Rock
  • Reputation:55

Posted 18 May 2009 - 08:20 PM

I just downloaded the new Custom Brushes.
Just a couple of things. Do both the Dll file and the setup file have to be copied into the Effects folder?
And also I noticed a download for brushes as well. Are these needed also or are they just extra ones if you want them?
  • 0

Goonfella3D_zps67f49b6b.jpg

 

Please feel free to visit my Gallery on PDNFans

And my Alternatives to PDN


#3 Simon Brown

Simon Brown
  • Members
  • 10,240 posts
  • Reputation:25

Posted 18 May 2009 - 08:24 PM

Just a couple of things. Do both the Dll file and the setup file have to be copied into the Effects folder?


No. Either run the setup file or manually install the DLL.

And also I noticed a download for brushes as well. Are these needed also or are they just extra ones if you want them?


If you mean the link in the post, it's just a link to the normal brush-downloading thread.
  • 0
Posted Image

#4 Goonfella

Goonfella

    2013 Sports Guru Award Winner

  • Members
  • 2,267 posts
  • LocationThe Rock
  • Reputation:55

Posted 18 May 2009 - 08:28 PM

OK Thanks very much.
  • 0

Goonfella3D_zps67f49b6b.jpg

 

Please feel free to visit my Gallery on PDNFans

And my Alternatives to PDN


#5 Aethec

Aethec
  • Members
  • 150 posts
  • LocationLausanne, Switzerland
  • Reputation:0

Posted 19 May 2009 - 02:23 PM

When I run the installer, it tells me I have to have PDN installed to use CBM...
Using Win7 RC x64 and PDN 3.5 alpha. PDN installed in custom location. (C:\Program Files\Paint.NET 3.5 Alpha\)

Some suggestions/bugs :

-New submenu only for CBM and an useless "Open brush folder" thing >> Useless. The "Open brush folder" should simply be a button in CBM itself. And maybe place CBM in your Tools menu ?
-I just installed the latest (1.0) CBM, and the first time I ran it it told me there was an update available. Then there was a plugin error. :shock:
-Would it be possible to add an option to place brushes in a column on the left (like olders versions) ? I don't like having a separate window :?
-Maybe place "OK" and "Cancel" buttons at the bottom-right corner ? Every other plugin does this :lol:
-If you want to have a less bloated UI, i suggest placing "Undo" "Redo", "Reset" and the zoom control thing in the toolbar...

Anyway, this is great ! :D
  • 0

#6 Benji2

Benji2
  • Members
  • 660 posts
  • LocationSo Cal
  • Reputation:1

Posted 19 May 2009 - 02:28 PM

work with 3.50?
  • 0
Posted Image

#7 Simon Brown

Simon Brown
  • Members
  • 10,240 posts
  • Reputation:25

Posted 19 May 2009 - 03:22 PM

work with 3.50?


Yes.

When I run the installer, it tells me I have to have PDN installed to use CBM...
Using Win7 RC x64 and PDN 3.5 alpha. PDN installed in custom location. (C:\Program Files\Paint.NET 3.5 Alpha\)


For some reason you probably don't have the PDN registry key - if you have this problem just install manually. I should probably add a page to specify a path, though.

-New submenu only for CBM and an useless "Open brush folder" thing >> Useless. The "Open brush folder" should simply be a button in CBM itself. And maybe place CBM in your Tools menu ?


If the button is in CBM, the user might think they can install brushes while CBM is open. Also, i'm considering including a utility to just draw one of the installed brushes on the canvas.

-I just installed the latest (1.0) CBM, and the first time I ran it it told me there was an update available. Then there was a plugin error.


Did the plugin just refuse to open, PDN close without warning or it actually crash?

-Would it be possible to add an option to place brushes in a column on the left (like olders versions) ? I don't like having a separate window


The window was provided to give some extra space, but i'll consider putting it back.

-Maybe place "OK" and "Cancel" buttons at the bottom-right corner ? Every other plugin does this


I'll consider it.

-If you want to have a less bloated UI, i suggest placing "Undo" "Redo", "Reset" and the zoom control thing in the toolbar...


Again, i'll consider it.

Thanks for your suggestions. :)
  • 0
Posted Image

#8 Aethec

Aethec
  • Members
  • 150 posts
  • LocationLausanne, Switzerland
  • Reputation:0

Posted 19 May 2009 - 08:15 PM

For the plugin error thing, after I clicked "Yes", it opened a new tab in FF, and then there was the window telling there was a plugin error and I should restart PDN. I didn't restart and re-tried to use CBM, and everything was fine :|
  • 0

#9 Simon Brown

Simon Brown
  • Members
  • 10,240 posts
  • Reputation:25

Posted 19 May 2009 - 08:25 PM

Can you remember when you downloaded the RC?
  • 0
Posted Image

#10 Simon Brown

Simon Brown
  • Members
  • 10,240 posts
  • Reputation:25

Posted 19 May 2009 - 08:31 PM

Ah, I see the problem and i've fixed it for the next version. This time it simply says there's a problem with the plugin and offers to restard PDN. I'm such an idiot. :|
  • 0
Posted Image

#11 Simon Brown

Simon Brown
  • Members
  • 10,240 posts
  • Reputation:25

Posted 22 May 2009 - 10:11 PM

I've added details of the now-public bug tracker into the first post.
  • 0
Posted Image

#12 TheDarkInsanity

TheDarkInsanity
  • Newbies
  • 1 posts
  • Reputation:0

Posted 27 May 2009 - 12:36 PM

I was wondering... How do you create brush categories?
  • 0

#13 Simon Brown

Simon Brown
  • Members
  • 10,240 posts
  • Reputation:25

Posted 27 May 2009 - 12:45 PM

Create subdirectories of your CustomBrushes folder with names beginning with underscores and put brushes in them.
  • 0
Posted Image

#14 Ouchy_S

Ouchy_S
  • Members
  • 559 posts
  • Reputation:0

Posted 28 May 2009 - 05:29 AM

Sweet as Simon, thanks a bunch for this one ;)
  • 0

| My deviantART |Sublime GFX | My Gallery |
Posted Image
Posted Image
I'm the Admin ;)
Oooh, what does this button d BOOM!


#15 ÷lcey÷

÷lcey÷
  • Members
  • 55 posts
  • Reputation:0

Posted 16 June 2009 - 02:34 PM

Lol. this is gr8 the brushes dont have to be square to look right and...no more crashes :D well..i hope >_> i got 1 random 1 when i first opened it after creating a subdirectory but thts it

btw i think u shud add how to create subdirectories in the first post, cuz i came here to ask if u cud add a search function like on CustomBrushes scince i got so many brushes and grouped them by name
(Ex: Paper, Paper (1),Paper (2), etc.) good thing i read through them, but if there was a ton of pages i probably wudnt have u know ;P
  • 0

#16 Simon Brown

Simon Brown
  • Members
  • 10,240 posts
  • Reputation:25

Posted 16 June 2009 - 03:03 PM

The subfolder should begin with an underscore.
  • 0
Posted Image

#17 Aethec

Aethec
  • Members
  • 150 posts
  • LocationLausanne, Switzerland
  • Reputation:0

Posted 16 June 2009 - 07:10 PM

French translation added to the wiki :)
  • 0

#18 ÷lcey÷

÷lcey÷
  • Members
  • 55 posts
  • Reputation:0

Posted 16 June 2009 - 02:34 PM

Lol. this is gr8 the brushes dont have to be square to look right and...no more crashes :D well..i hope >_> i got 1 random 1 when i first opened it after creating a subdirectory but thts it

btw i think u shud add how to create subdirectories in the first post, cuz i came here to ask if u cud add a search function like on CustomBrushes scince i got so many brushes and grouped them by name
(Ex: Paper, Paper (1),Paper (2), etc.) good thing i read through them, but if there was a ton of pages i probably wudnt have u know ;P
  • 0

#19 Simon Brown

Simon Brown
  • Members
  • 10,240 posts
  • Reputation:25

Posted 16 June 2009 - 03:03 PM

The subfolder should begin with an underscore.
  • 0
Posted Image

#20 Aethec

Aethec
  • Members
  • 150 posts
  • LocationLausanne, Switzerland
  • Reputation:0

Posted 16 June 2009 - 07:10 PM

French translation added to the wiki :)
  • 0