Sign in to follow this  
Followers 0
TruePaintNetFan

Constant Freezing (FIXED)

22 posts in this topic

Posted (edited)

basically for 4 seconds it will be fine then it will freeze for 2 seconds CONSTANTLY looping like this

i have a gif also here it is:

https://gyazo.com/bbf02dd210b4fbd429a8bf7af8d3e64c

i really need help fast im trying to develop a game and this is the only way i can make sprites atm!

EDIT:

Ruled out so far:

Reducing Plugins (Didnt Work)

Closing Programs (Didnt Work)

Uninstalling McAffee (Didnt Work)

Running Pdnfix (Didnt Work)

THE FIX WAS:

Closing ZoneAlarm

Closing Alienware FX

Maybe Closing Logitech Webcam Software

thank you so much to EVERYONE who helped rule out what it was!

Edited by TruePaintNetFan
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi TruePaintNetFan - nice username! :mrgreen:

 

It would help us if you give us a look at your system specs. Go to Settings :Settings: > Diagnostics > Copy to Clipboard and post the copied text here.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, TruePaintNetFan said:

and i closed EVERYTHING

Everything in your knowledge, that is running as a visible program with a window and a taskbar icon or everything that is listed in task manager?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Ego Eram Reputo said:

Hi TruePaintNetFan - nice username! :mrgreen:

 

It would help us if you give us a look at your system specs. Go to Settings :Settings: > Diagnostics > Copy to Clipboard and post the copied text here.

Processor
Intel(R) Core(TM) i3-6100 CPU @ 3.70GHz
 
Video Card
Intel(R) HD Graphics 530
 
Video Card #2
NVIDIA GeForce GTX 950
 
RAM
8.0 GB
 
Operating System
Microsoft Windows 10 (build 14393), 64-bit
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, IRON67 said:

Everything in your knowledge, that is running as a visible program with a window and a taskbar icon or everything that is listed in task manager?

i go on task manager yes everything seems fine

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have a lot of (or any) plugins installed?

 

Anyone else having problems like this on a Core i3? Or any other dual core systems 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Rick Brewster said:

Do you have a lot of (or any) plugins installed?

 

Anyone else having problems like this on a Core i3? Or any other dual core systems 

i have a bit of plugins yes

about 10.

most being outline and stuff

i really need help quick! i need to build prototype of my sprites by 1 month

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

ill try remove all of them except smudge and outline

one second guys!

EDIT:

How do i know which ones are plugins

EDIT EDIT:

k i deleted them will test out now

Edited by TruePaintNetFan
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

To rules out some possibilities, there are two very easy things you can do:

1) Disable all plugins. No need to delete anything. Simply rename the Effects folder, so paint.net can't find the plugins.

2) Run paint.net while in Windows Safe Mode.  That will ensure no third-party programs are interfering.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, toe_head2001 said:

To rules out some possibilities, there are two very easy things you can do:

1) Disable all plugins. No need to delete anything. Simply rename the Effects folder, so paint.net can't find the plugins.

2) Run paint.net while in Windows Safe Mode.  That will ensure no third-party programs are interfering.

Windows safe mode WORKED!!!!

what app could be interfearing with it though!

ill try closing ZoneAlarm and alienware FX and stuff maybe try rule out what it is

if it doesnt work could you give me a list of what apps it could be or app types?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

FIXED FIXED FIXED OMG!

It was zonealarm or Alienware FX

but finally i can get to making my game

thank you so much to EVERYONE who helped rule out what it was!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to hear it.

 

p.s. put your plugins back now ;)

 

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad it works again :D

 

I totally understand the stress -- I've had games or electronics that would occasionally suffer a reoccurring "twitch" or glitch of some kind that was impossible to figure out. It just adds anxiety to an otherwise enjoyable experience. It's a little like living next door to a dog that likes to randomly bark really loud.

2

Share this post


Link to post
Share on other sites

I love this program ive been with it for like 5 years now

3 years since i got serious about it but im so glad it works

by far my favourite program!

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0